Ösregn som avslutning

Det enda vita i landskapet måndagen den 13 januari var svanarna i viken. De var visserligen frost på lerpölarna, men ingen snö. Svanen i strandvattnet (på bilden ovan) hade en utdragen putsnings-session som varade hela den tid jag satt i rysklönnen och fortsatte medan jag gick vidare. Ibland såg det ut som akrobatik eller avancerad jogga, och jag undrar om den led av ohyra eller exet eller vad det var som den försökte rengöra sig från. Landskapet i övrigt såg ut som förut.

Tisdagen var regning, men på onsdagen skulle det vara molnigt men uppehåll, enligt väderleksprognosen. Det dughade så smått när jag kom till Nobelparken, och blåste ordentligt, i plötsliga byar. Jag hängde kameraväskan med en sten som barlast på stativet och satte mig på rysklönnen, väl medveten om att det var sist gången. Och så började regnet. Det regnade stilla först, men kameran han bli ordentligt våt, och jag med, eftersom regnet tilltog medan jag tog mig genom stan, utan paraply såklart. Ösregn som avslutning är junlämpligt på sitt sätt, men i mitten på januari är det ledsamt och oroväckande.

Nu har jag alltså spelat in allt materialet, nästa steg är att sammanställa videon, både längre och kortare versioner. Jag vet inte exakt hur många besök jag gjort sammanlagt, men om det är ungefär lika många som året innan, är det antagligen närmare hundra. För den som vill se hela serien – i stillbilder – finns den på RC, här.

 

 

Published by

Annette Arlander

artist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.