Årets första besök

Det första besöket hos rysklönnen år 2020 skedde på Trettondagen i grått väder. Av snöfallet kvällen innan fanns inga spår att se. Det har gått nästan tre veckor sedan mitt senaste besök, men allt ser ut som tidigare. Änderna vid stranden var kanske mer talrika och uppskärrade av något. Men annars var allt som förut. Efter resan till olivträden i Ulldecona och Alcanar och till de underliga fikusarna i Alicante, (som jag skrivit om i min vanliga blogg, här) kändes det hemvant och tryggt med den gamla rysklönnen. Jag var smått orolig ifall den skulle ha råkat ut för något kraftigare oväder, men den såg relativt välmående ut.

Det andra besöket gjorde jag genast följande dag, den första vardagen, som var precis lika grå. Då var jag helt inställd på att inleda min nya brevvänskap med en tall på Hundudden, som jag kommer att skriva mera om, så småningom, här.

Och dagen för det tredje besökte, idag onsdagen 8 januari, var grått igen, men nu med mera vind. Talgbollen som hängde rund och fet från en gren på rysklönnen igår (se bilden nedan) hade decimerats åtskilligt av de små talgoxarna som kommit på besök. Det var två som tog för sig medan jag satt i trädet och betraktade dem – och var orolig för att kameran skulle välta vid någon plötslig vindpust. Vinden var inte så stark att jag skulle ha brytt mig om att hänga stenen som balans den här gången, men plötsliga byar kan vara oberäkneliga. Att gick emellertid väl. – Jag tänkte att jag skulle hinna skriva en summering av förra året innan jag slutfört dessa besök, men så blev det inte. – Få se om det hinner bli kallt ännu…

Published by

Annette Arlander

artist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.