Julbesöket

Måndagen den 16 December var mitt sista besök hos rysklönnen innan jul, så man kan nog kalla det ett julbesök, trots att vädret och landskapet inte hade någon julstämning över sig. Nu hade de sista löven fallit och försvunnit, men gräset var grönt. Och den gula vassen vid stranden påminde om julhalm och juldekorationer…

I min iver att tömma mitt arbetsrum på Linnégatan innan julen, glömde jag bort att skriva färdigt den här bloggen. Det enda som finns kvar på rummet är en hög med boklådor. Bilderboken Att Uppträda med Träd är förvånansvärt tung, för den är tryckt på bra papper. Det kändes lite vemodigt att flytta ut, men jag fyllde aldrig rummet med mina ägodelar för jag visste att ett år är en kort tid.

Nu sitter jag och skriver detta på ett hotell beläget mellan Alcanar och Vinaros i Katalonien. Jag har kommit hit för att besöka urgamla olivträden i Ulldecona trakten, och det lyckades jag med redan igår. (se bilderna nedan) Imorgon skall jag på en organiserad turistutflykt, för det riktigt ålderstigna trädet, (kanske) världens äldsta olivträd, får man besöka bara i grupp, hm. Det här trädet i Foia Ulldecona var endast 968 år:

 

Published by

Annette Arlander

artist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.