Kyliga morgnar – eller regnväder

Onsdagen den sjätte november beslöt jag mig för att gå till lönnen i Nobelparken på morgonen istället för eftermiddagen, emedan solen går ner redan innan klockan fyra. Visst har det varit skönt att ta en promenad efter lunch, men ofta blir det efter ett seminarium, som just på onsdagar, och då är det efter klockan fyra – alltså i mörkret, såhär års. Och det var extra härligt att gå ner på morgonen, efter ett lyxigt pass med zen meridian -övningar med Becky Hilton, när solen lyste rakt på trädet och frosten på löven på marken höll på att tina. Trädet är nästan bart nu, endast skotten vid roten är gröna ännu. Något enstaka gulnat löv dinglar på de bara grenarna (se bilden ovan).

På torsdagen var det givetvis helt annorlunda väder, mjukt duggregn, vindstilla, och inte så kyligt. Nu stack de gröna skotten vid rysklönnens rot ut ännu mer, emedan allt annat i omgivning var grått eller gulbrunt.

Och på fredagen fortsatte regnet. Nu hann jag inte till rysklönnen på morgonen, för jag var ville delta i Ester Martin Bergsmarks 50% seminarium. Men genast efter det skyndade jag ner till stranden, och hann sitta en stund innan skymningen. Men vått var det ju. Det är härligt med klar och skarp kyla och ljus, men det är skönt med det mjuka fuktiga höstvädret också.

Nästa vecka är det dags för PARSE konferensen med temat The Human i Göteborg. Där skall jag delta i panelen “The Human in performance?” med projektet How to Do Things with Performance. Ursprungligen hade jag tänkt visa en video med enriset jag besökte under harens år 2011-2012, “Revisiting the Juniper“, men den visade jag redan på CARPA 6. Så nu blir det något med det följande året, drakens år i stället, den kortare versionen av “Calling the Dragon Again”. Och innan dess skall jag åka av och an till Helsingfors, med båt!

Published by

Annette Arlander

artist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.