Vått och grått med färgglada grannar

Måndag eftermiddag, ett uppehåll i regnet, och vips, ner till stranden för att hälsa på min gamla vän Tatarlönnen (den heter väl rysk lönn på riktigt) som jag inte sett på över en vecka. Det blev ett besök i duggregn på tisdagen också, och så en sista seans efter regnet och seminariet på onsdagen. Jag skriver detta på fredagen, i solskensväder, och har nästan glömt att det skulle regna hela veckan.

I morse besökte jag The Posthumanities Hub -seminariet på KTH där Myra Hird från Kanada var gäst och hade en spännande föreläsning om avfallshantering i det arktiska Kanada, och mycket annat. Spännande och skrämmande. Igår var det seminarium här på SKH, Working with the Vegetal IV, med många återbud, och bara två andra i rummet med mig, men två nya bekantskaper på Skype, så det blev väldigt inspirerande ändå. Vi lyckades också komma överens om en call till ett nummer av Ruukku-Journal, som nu bara behöver godkännas av en av redaktörerna som inte var med igår, och sedan givetvis Ruukkus redaktionskommitté. Och på onsdagen var det onsdagsseminarium med Juliette Mapp om komposition som var roligt och inspirerande för vi gjorde olika övningar också, som “Tuning Meditation” av Pauline Oliveiros, eller lekte med fem föremål tillsammans med ett par (en övning av Sue Rethorst) och så “The Red Square” av Joan Skinner, allt möjligt fint.

För weekenden åker jag till Åbo för att delta (som publik) på New Performance Turku festivalen. Ser särskilt fram emot att lyssna till “Fern Orchestra: Vox Herbarium” på söndagen. Så det blir två nätter i enkla förhållanden, på båten och på vandrarhem i Åbo, men vad gör man inte för konsten (och för att undvika att delta i en begravning…).

Jag anmälde mig till forskningsdagarna i januari och föreslog att jag skulle ta med alla intresserade på en promenad till Tatarlönnen, förutom att jag skulle kunna visa video, som då borde vara klar. Jag kallade den för “Grisens år med en rysk lönn”. Först efter att ha skickat förslaget kollade jag datumen för grisens år, som inleddes först den 5 februari, och jag började mina besök redan 9–11 januari. Grisens år avslutas den 24 januari, alltså samma dag som forskningsdagarna, men kanske en liten tjuvstart kan accepteras, eller så får jag lov att välja ett annat namn. Här är i varje fall veckans besök i stillbilder:

Måndagen 14.10.

Tisdagen 15.10.

Onsdagen 16.10.

 

Published by

Annette Arlander

artist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.