Regn och kyla om vartannat

Onsdag eftermiddagen efter en spännande skrivarverkstad, på engelska, skyndade jag ner till stranden för ett första besök hos mitt viloträd den här veckan – i regnet. Det var inget annat att göra än att acceptera att man blev våt. Och det var ju inte så farligt, egentligen, inte ännu, för det är inte så kallt. Fast morgnarna har blivit kyligare. På torsdag eftermiddagen hopade sig mörka moln på himlen, men allt emellanåt lyste solen klart, trots att vindpustar ruskade om löven på ett oroväckande sätt, men jag klarade mig torrskodd. På fredag eftermiddag, efter Mia Engbergs 30% seminarium, var det fortfarande kyligt och klart, men ingen vind. Det är höst på allvar nu.

På måndagen bjöd Juliette Mapp mig att diskutera metod och metodologi med doktoranderna, och det var givande. På tisdagen var det deadline för artikelförslaget till Ruukku – studies in artistic research, om ekologiska praktiker. På onsdagen var det tidig morgonträning och så seminarium eller skrivarverkstad på eftermiddagen. På torsdagen var det en screening av Mia Engbergs två filmer på kvällen – den andra hade jag sett tidigare, så jag gick hem för att slutföra korrigeringarna till en artikel för en bok som bygger på en konferens jag var med på I Krakow. Och på fredagen lyssnade vi på ett slags hörspel av Mia, innan seminariediskussionen. Fredagen ägnade jag åt att läsa en pjäs av Vanja Hamidi Isacson, som jag lovat kommentera, och på kvällen lyssnade jag på inspelningen av en läsning av den. Och idag skrev jag då några kommentarer. Det jag skall börja jobba med härnäst är en text åt José Quaresma för hans bok om autenticitet, som jag lovat skriva i någon svag stund. Enligt planen skall texten heta “Authentic trees? – Artistic research, non-human collaborators and the documentary”, men det är bara arbetsnamnet. Och egentligen borde jag ju hålla på med texterna för bilderboken…  Full fart, alltså.

Jag har varit i Stockholm två veckor i rad, visserligen med ett besök i Kristinehamn och Karlstad under veckoslutet, och det känns som en lämplig rytm, för efter två veckor vill jag nog hem till Helsingfors för att rota i min garderob, och ibland också i bokhyllan. Men oftast är det något som måste göras så att jag reser dit oftare. Imorgon bär det av igen, men när jag kommer tillbaka blir det äntligen med båt! Jag har planerat att byta om till båt – av självklara klimatskäl, även om båtresan inte är särskilt klimatvänlig heller – men har helt enkelt inte haft energi och tid att organisera det. Och nu skall jag göra ett försök och se hur det känns att dela hytt osv. Det är så mycket enklare om man är två, då kan det ju vara nästan bekvämt, antar jag. Men, vi får väl se. Nu blir det i varje fall en liten paus med besöken hops trädet igen. Här är bilderna från denna vecka:

Onsdagen 2 oktober

Torsdagen 3 oktober

Fredagen 4 oktober

Published by

Annette Arlander

artist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.