Innan regnet – och CARPA 6

Man uppskattar sällan vad man har innan man förlorar det – och det gäller faktiskt vädret den här veckan. Jag tyckte inte att det var något speciellt med de halvmulna, halvsoliga dagarna innan regnet bröt ut. Men idag var jag väldigt nöjd att jag hunnit besöka tatarlönnen vid stranden tre gånger redan, så att jag slapp sitta i regnet.

Det mesta av veckan har gått åt till att jobba med föredraget som skall bli en del av presentationen, en ’lecture performance’ eller ’performance lecture’, på CARPA 6 (Collquium on Artistic Research in Performing Arts) i Helsingfors nästa vecka. Min andel heter ”Revisiting the Juniper”, och det är ett tal till enrisbusken på ön Stora Räntan i Helsingfors som jag försökt skriva. Förutom fakta om våra tidigare samarbeten har jag försökt få in tankar om avkolonisering, citat från Val Plumwood, Walter Mignolo och T.J. Demos. Och det är ju inte så lätt. Men nånting fick jag ihop.

Idag hade jag ett intressant möte om bilderboken som jag skall göra baserat på mina besök hos boken på Djurgården och lönnen i Humlegården år 2017, samt hos de två granstubbarna och de två tallarna i Lill-Jansskogen år 2018. Ursprungligen tänkte jag att dessa besök  hos tatarlönnen i Nobelparken också skulle komma med, åtminstone till en del, men jag tror nog inte att de får plats. Mer om boken en annan gång.  Här är i varje fall bilderna från veckans besök:

Tisdagen 20 augusti

Onsdagen 21 augusti (med ständigt helikopterljud ovanför)

Torsdagen den 22 augusti (med helikopterljud igen!)

Published by

Annette Arlander

artist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.