Aprilväder med vintervind

Kallt igen, på söndagseftermiddagen var vårvärmen bortblåst, och på måndag morgon kom regnet ner som små snöflingor – tala om aprilväder! Jag besökte trädet redan på söndagen, för att hinna ens med två besök denna vecka. Jag kommer att resa till Helsingfors redan på tisdagen och så till London på onsdagen, för att stanna där hela veckan på ADIE (Artistic Doctorates in Europe) konferensen “Per/Forming Futures: Investigating Artistic Doctorates in Dance and Performance”  11-14 April. Och jag skall själv tala där med rubriken “What do we mean by artistic research – some Nordic perspectives on artistic doctorates”. Vet inte ännu hur jag skall få det lite intressant visuellt också…

På måndagen var det ännu kallare. Vinden bet nästan som om det var frostgrader.

En övergiven sparkcykel låg på marken intill viloträdet, och jag funderade ifall jag skulle flytta på den, men insåg att det var just sådana överraskningar som jag egentligen hoppades på och bestämde mig för att låta den ligga. Men så upptäckte jag att den inte alls syns i bilden, det vill säga den låg nedanför bildgränsen. Tanken på att flytta den närmare föll mig inte ens in. Men jag tog ett stillfoto av den, efteråt.

När jag skriver detta är jag redan på väg och samlar tankarna efter ett första möte om en bok, med arbetsnamnet “Att uppträda med växter – berättelser från en praktik”. Den skall bli på svenska, is serien Expositioner, och med bilder, ett konstnärligt alster snarare än en forskningsrapport, men referent-granskad skall den ändå bli. Det som fascinerar mig mest är tanken på att låta bilderna tala. Jag har ju varit med om att redigera och sammanställa böcker, men de har varit rätt akademiska till sin natur. Och det här skall bli mer konst, hoppas jag. Det är sen en annan sak att jag inte riktigt vet vilken stil eller ton jag kan hitta för texten. Men bara tanken att jag faktiskt skall berätta om det jag gjort, om själva praktiken, och försöka visa den, är inspirerande – och utmanande. För det skall inte bli småprat och funderingar som i en blogg, utan något mer, men hur?

Published by

Annette Arlander

artist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.