Snabbvisit i snö

Under mitt weekendbesök i Stockholm hade jag för avsikt att hitta ett tredje träd att besöka, så jag tog mig en promenad längs stranden vid Gärdet, en liten rekognosceringstur utan min riktiga kamera. Skymningen föll tidigt och jag hittade inget träd som jag omedelbart fick lust att samarbeta med.

img_8164

På söndagen gick jag ut med kamera och stativ, redo att hoppa upp i första bästa träd som verkade möjlig att sitta i. Men först skulle jag besöka mina gamla vänner, lönnen i Humlegården och boken (jag tror faktiskt att det är en bok) på Djurgården. Det var fascinerande att plumsa i snön mitt i november, och det är rätt troligt att den nog kommer att smälta snart. Lönnen i Humlegården var lätt att sitta i trots snön:

img_8174

p1030149

Den hemlighetsfulla boken på Djurgården var jag inte lika säker på att känna igen, men när jag väl gick längs stranden var den omöjlig att ta miste om:

img_8175

p1030148

Jag fortsatte min promenad på Djurgården, och såg många stora gamla vackra träd, men ingen som direkt inbjöd att kliva upp i. Så den här gången blev det inget nytt träd. Jag skulle gärna besöka minst tre stycken, men jag hinner ju hitta ett tredje ännu…

Published by

Annette Arlander

artist